Om oss

Memoria Gravstensbyrå
Sedan 2016

Memoria Gravstensbyrå grundades år 2016 av Martin Ishak och Martin Aprim, två unga entreprenörer med olika expertisområden – en med en ingenjörsexamen inom logistik och den andra med tandläkarexamen. Trots sina olikheter såg de en betydande möjlighet till utveckling i en bransch som fortfarande använder sig av traditionell pappershantering. Vi strävade efter att digitalisera försäljningen av gravstenar och göra processen tillgänglig online till hela Sverige. Idag gör vi det möjligt att skapa och beställa gravstenar genom några enkla steg på nätet, vilket utgör kärnan i vår verksamhet.

Genom att erbjuda försäljning av gravstenar på nätet kan vi effektivisera processen och därmed hålla nere kostnaderna, vilket gör att vi kan erbjuda gravstenar till Sveriges bästa priser av högsta kvalitet. Vår prisgaranti sträcker sig över hela Sverige. Vi matchar konkurrenternas pris och ger dessutom en extra reducering på 10%, vilket dessutom inkluderar en trygghetsgaranti på gravvården upp till 25 år!

om oss

Vi är stolta över vad vi gör

Memoria Gravstensbyrå är idag ett fortsatt helägt familjeföretag. Vi förenar lång erfarenhet inom hantverk och tillverkning av gravstenar i granit med unika karaktärer och utsmyckning.

Genom att prioritera Omsorg, Engagemang och Kvalitet strävar vi alltid efter att överträffa förväntningarna från första kontakt – en framgång som vi är stolta och glada över genom åren.

Vår vision & affärsidé

Vi möjliggör tillverkning av gravstenar genom små enkla steg på nätet, vilket är kärnpunkten i vår verksamhet. Hos oss kan du enkelt på vår hemsida designa gravstenar där ni som kund får en större kontroll, självständighet och valfrihet i tillverkningsprocessen. Med kopplingar till moderna produktionsanläggningar och avancerade stenhuggningsverktyg erbjuder vi högkvalitativa gravstenar till förmånliga priser – en grundpelare i vår affärsidé.

Vi strävar kontinuerligt efter att erbjuda Sveriges billigaste gravsten vilket vi kan garantera med vår tjänst Prisgaranti PLUS. 

Vår vision är att bli marknadsledande med direktförsäljning av gravstenar till låga priser, direkt till slutkund. Utan mellanhänder lyssnar vi direkt på era önskemål och guider er genom hela processen, från design till färdig gravsten.

Vårt mål är 110% kundnöjdhet, och genom hög service strävar vi efter att uppfylla era önskemål och skapa rätt känsla i varje steg.

om oss

Enkelhet med prisgaranti

Billiga gravstenar med Prisgaranti PLUS i hela Sverige och 25 års trygghetsgaranti – det är enkelhet för oss.

Vi strävar efter att ni som kund alltid känner er trygg med det förtroende ni ger oss.
Oavsett er plats i Sverige är vårt mål att skapa en nära och pålitlig upplevelse för er.

Inga dolda kostnader

Att hedra en avliden med en gravsten är betydelsefullt. Trots våra förmånliga priser respekterar vi att det kan vara en betydande kostnad för många. Vi strävar efter att göra processen enkel och smärtfri för er som kunder. På vår hemsida inkluderas alla priser, och det finns inga dolda kostnader.

Endast extra val som porslinsfoto, gravram, blomlist och dekorativa tillbehör som lyktor och vaser är extra kostnader, men dessa
är transparent specificerade på vår hemsida. Hos oss får ni tydlighet och förutsägbarhet i varje steg.

Martin har ordet

”Vi står till din tjänst. Att välja en gravsten kan vara en utmanande process för många. Med vår omfattande erfarenhet ger vi inte bara tips och råd, utan erbjuder även inspiration genom de gravstenar vi skapat åt hundratals kunder genom åren. Om du har specifika önskemål angående motiv eller inskription, tar vi naturligtvis hand om det också. Vi på Memoria Gravstenar delar gärna med oss av förslag för att skapa en gravsten som är en värdig hyllning till den avlidne.”

Vårt designverktyg för gravstenar

Vi skapar endast individuellt anpassade gravstenar, exakt efter era önskemål. Detta möjliggör leverans av prisvärda gravstenar som uppfyller era unika krav. Designa er valda gravsten med friheten att placera text, välja typsnitt, och bestämma textfärg, samt välja önskade tillbehör. Utforska olika designalternativ med vårt verktyg som ger visuell representation av gravstenens utseende.

Om ingen av våra befintliga modeller tilltalar er, är ni välkomna att dela egna idéer, bilder eller ritningar, och vi kommer att ge er en kostnadsuppskattning och tillverka en gravsten enligt era önskemål.

om oss

Helpolerade gravstenar

Vi betonar den finaste strukturen på en gravsten genom att erbjuda helpolerade stenar, vilket inte bara förhöjer estetiken utan även gör underhållet enklare genom att minska mossa och smutsansamling. Vårt erbjudande av helpolerade gravstenar kommer utan extra kostnad för kunden. Naturligtvis kan vi också, efter önskemål, tillhandahålla gravstenar med andra ytbehandlingar som finslipade, matta eller halvpolerade ytor.

Våra professionella artister

En betydande del av vår gravstensproduktion involverar manuellt arbete, vilket tar tid och kräver en komplex process. Utöver grundläggande bearbetning och polering av gravstenar har vi skickliga kollegor som utför handskulpturer för att framhäva önskade former. Våra konstnärer skapar exempelvis skulpturer med motiv som Jesus och änglar. Vi ser inga begränsningar, endast möjligheter i att skapa unika och personliga gravstenar.